XV Mostra d’espectacles infantils a Formentera 2023

0
124
El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta la XV edició de la Mostra d’Espectacles Infantils que portarà a Formentera quatre espectacles entre el 12 i el 14 de gener. La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell de Formentera. Enguany, la mostra presenta el mateix número d’edició de 2022 perquè l’any passat va ser ajornada per la pandèmia.

Vanessa Parellada, consellera en funcions de Cultura, ha assenyalat que “amb la Mostra volem seguir fent arribar una bona oferta teatral i culturals per als infants i les seves famílies de l’illa, a la vegada que donam suport a la indústria cultural teatral.”

El tret de sortida serà dijous 12 de gener amb un espectacle de titelles, actors i música en directe: L’Endrapasomnis. Al país de la Bona Son la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consells a metges, herbolàries i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució… Una història onírica i màgica que ens parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com buscam solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos.

L’obra està dirigida per les companyies Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca. Aquesta obra, que té una durada de 60 minuts, està dirigida a les escoles. Tendrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) amb dues sessions: a les 10.00 h i a les 12.00 h.

La Mostra continua divendres 13 de gener amb dues actuacions: una de musical i una altra de teatral. La companyia La Tresca i la Verdesca, presenta Concert amb la tresca i la verdesca. És un espectacle musical d’animació amb cançons i danses amb repertori de creació i composició pròpies. Dirigida als usuaris del Centre de Dia, es presentarà en el mateix lloc a les 11.00 h. Té una durada de 40 minuts.

Al mateix dia, la següent representació va enfocada als nens de 0 a 4 anys, i ve de la mà del Teatre al Detall. Aquest espectacle combina actors, objectes i música amb títol El Núvol gris, gras i gros. Aquesta és la història d’un núvol viatger que decideix tornar a casa i deixar anar una bona tempesta que regui camps i netegi carrers. Però sembla que és difícil trobar el moment oportú… i és que mai es plou al gust de tothom. Aquesta obra, que té una durada de 25 minuts, tendrà lloc al Punt de Lectura de Sant Ferran a les 17.30 h. L’entrada es gratuïta.

El dissabte 14 de gener finalitzarà la Mostra d’Espectacles amb un colorit i animat espectacle de titelles L’aventura d’avorrir-se de la companyia Estaquirot Teatre. La Rita és una nena que, tot i tenir moltes joguines, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa l’àvia, amb un simple aneguet de goma, comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors, descobrint personatges sorprenents… L’espectacle està recomanat a tots els públics, i es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 50 minuts.

Entrades
Les funcions del dissabte i diumenge tenen un preu de 4 €. Les entrades es podran adquirir al web entradesformentera.cat on s’informarà a partir del dimecres 4 de gener. L’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.

Aquesta activitat rep el suport del  Ministeri de cultura i esports.

Sa Xerxa Vanessa Parellada, consellera en funcions de Cultura, ha assenyalat que "amb la Mostra volem seguir fent arribar una bona oferta teatral i culturals per als infants i les seves famílies de l'illa, a la vegada que donam suport a la indústria cultural teatral."

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom