Un èxit de dotzena edició, un èxit de Festival de Teatre Infantil de Maó!

0
39

Aquest cap de setmana passat, 19, 20 i 21 d’abril, des de Sa Xerxa de Teatre hem coordinat el XII Festival de Teatre Infantil de Maó, organitzat per la Fundació del Teatre Principal de Maó en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi. Enguany, ens hem dedicat, amb èxit, a construir una programació estimulant, divertida i variada, comptant amb circ, música, teatre de titelles, teatre de carrer, dansa…

Així com la resta de les nostres activitats, el Festival s’adreça al públic familiar amb propostes de qualitat de Balears i el Principat. L’espectacle Transhumància (de la companyia Xip i Xap) va donar el tret de sortida al festival amb una funció el 19 d’abril de matí per als usuaris del Centre Carles Mir i, l’horabaixa, per als del Centre de Dia del Geriàtric de Maó. Les funcions socials a aquests dos centres responen a la voluntat de Sa Xerxa de difondre el teatre entre totes les edats emmarcada en el projecte Teatre per a Tothom, possible gràcies a la col·laboració de la Fundació La Caixa.

Així i tot, l’espectacle inaugural al Teatre Principal de la capital menorquina va ser Camí a l’escola (de la companyia Campi qui pugui) el mateix dia 19 d’horabaixa. Es va optar per aquesta peça teatral –que fomenta la reflexió amb una història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills per arribar a l’escola–, ja que va ser guardonada amb el Premi a la Crítica d’Arts Escèniques de Catalunya i, també, amb el Premi a Millor Espectacle Familiar 2021. De totes maneres, no només a la funció inaugural hi hagué una gran afluència de públic, sinó que tots els espectacles del Teatre Principal de Maó foren un èxit de convocatòria.

Durant el cap de setmana es va poder gaudir també de funcions de teatre de carrer. Per exemple, el matí de dissabte 20 d’abril les rates ompliren Maó amb la cercavila RATS! (també de la companyia Campi qui pugui). Guiades per un flautista, aquestes rates reinterpretaren el conte tradicional ‘El flautista d’Hamelí’ amb una nova lectura fresca i divertida i aconseguiren reunir uns 1000 espectadors. La història popular va rebre protagonisme al llarg de tot dissabte, ja que després de la cercavila s’interpretà Hamelí (de Xip i Xap) al Teatre Principal de Maó, obra que guanyà el Premi Drac d’Or Fecoll a la 32a Fira de Titelles de Lleida i el Premi del Jurat Infantil a Tiritijai 2021.

Després d’una primera part de la jornada dedicada a les rates, la programació continuà al carrer amb Cacos (de Campi qui pugui), la segona cercavila del Festival de Maó, sobre uns presos que s’escapen de la presó. Aquests «cacos» arribaren per fer-nos riure de les nostres pors i conscienciar-nos del valor que donam a les coses materials. Per acabar amb dissabte, va tenir lloc l’espectacle de circ contemporani Potser no hi ha final, del Circ Pistolet, al Teatre Principal.

Diumenge 21 d’abril va ser protagonitzat per la música i la dansa amb Tararea (provinent d’Eivissa) i Alek i Sophie (de la companyia Baal). Així i tot, la setmana teatral no havia acabat, ja que es programaren funcions escolars de Tararea de dilluns a dimecres a les escoletes infantils El Fort de l’Eau, l’IE Cap de Creus, l’IE Magdalena Humbert, l’IE Es Buscarets, l’IE Es Passarells i l’IE Sant Climent.

La XII edició del Festival de Teatre Infantil de Maó, com cada any, va ser un èxit, de qualitat i de convocatòria. Per tant, esperam mantenir la col·laboració durant molt més temps i, alhora, treballam per estendre la presència de teatre infantil i juvenil a Menorca. Per això, aquest cap de setmana passat vàrem aprofitar l’ocasió per reunir-nos amb Nerea Nevado Muñoz, regidora de l’Ajuntament d’Es Mercadal per preparar qualque cosa nova aviat, sempre per difondre les arts escèniques entre els més petits!

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom