Investiguen sobre la FIET a les Jornades d’Estudis Locals!

0
98

A final de 2021, va sortir a la llum la publicació que reunia les 16 comunicacions que s’entregaren a la segona edició de les Jornades d’Estudis Locals de Vilafranca. Per a aquesta ocasió, dues joves del municipi, Maria Neus Adrover i Margalida Galmés, enfocaren el seu article a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, impulsada per Sa Xerxa de Teatre. La FIET, que és viva des de 2002, ha estat una constant a la infància i adolescència de les dues autores, que la prenen com a seva i s’hi endinsen per acabar conformant un estudi detallat i polièdric.

La seva investigació du per títol L’origen i l’evolució de la FIET: l’excepcionalitat d’aquesta fira de teatre, posant l’èmfasi a per què la fira de Vilafranca és particular i sense precedents al territori. Per fer-ho, enceten la comunicació amb un estat de la qüestió –que ajuda a justificar l’interès del treball–, seguit d’una explicació de l’origen tant de Sa Xerxa com del projecte de la FIET.
A més, com que per entendre la Fira també és necessari indicar-ne els condicionants que dificulten el seu desenvolupament anual, es posa l’enfoc al seu finançament i a com la va limitar la pandèmia de la COVID-19. Finalment, es mira cap al futur amb una cita ben acurada del president de Sa Xerxa Jaume Gomila:

Tot i tractar-se d’una peça en format acadèmic, les autores no eludeixen els aspectes més emotius i sentimentals que suposa la FIET per al poble de Vilafranca i per a tota Mallorca. Redacten una bateria de motius pels quals existeix un “segell FIET”. Mas i Galmés parlen de l’essència de la Fira, adreçant-se primer a l’ambient social que crea, però també a la importància que es dona a transmetre als infants els valors i principis mediambientals i d’igualtat. Així mateix, es dedica una secció a tractar l’aportació dels habitants de Vilafranca que, amb el voluntariat, acaben fent possible un projecte d’aquestes dimensions i envergadura.

Després de l’exposició que en va fer Maria Neus Adrover l’11 de desembre de 2021 a la sala Francesc Amengual de S’Escorxador de Vilafranca, la comunicació es pot consultar al recull II Jornades d’Estudis Locals de Vilafranca (2001). Així i tot, les autores ens n’han cedit una còpia perquè pugueu indagar tot el que vulgueu en aquesta investigació, que podeu consultar aquí.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom