Enguany, més professionals que mai

0
47

Tornen les Jornades Pro a la FIET

Aquest cap de setmana ens han visitat les valencianes Àngeles González i Loles Peris d’U cinquanta per ajudar Sa Xerxa de Teatre a donar forma a les Jornades Pro de l’edició de 2024 de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. Hem dedicat el 14 i el 15 de febrer a aquesta entitat amb reunions, trobades i sessions de feina per anar conformant el treball en xarxa entre professionals acreditats de la FIET, que tendrà lloc del 17 al 20 d’octubre.

Un dels objectius de la Fira sempre s’ha basat en la voluntat de generar espais de reflexió, debat i presentacions entorn del sector de les arts escèniques i enfocar-ho especialment al teatre infantil i juvenil. La fórmula que s’escull és la de fomentar el treball en xarxa entre els professionals assistents i d’aquí neixen les Jornades Pro o Professionals, que consisteixen a una bateria d’activitats dirigides als professionals del sector.

Les Jornades combinen trobades formals amb d’altres de caràcter més distès. El dijous i divendres de matí, se celebren taules redones, espais de debat, tallers, etc. Les reunions informals són enfocades a trobar altres sinergies i consisteixen al sopar i el dinar professional i  les activitats diàries que es programen per a quan acaba l’horari de la FIET.

Les formacions de les Jornades Pro tenen a veure en conèixer el sector i el funcionament d’aquest, però també intenten treballar en el procés de creació de certs espectacles. Per això, els professionals acreditats acudeixen a dos Work in progress per tal de poder intercanviar impressions i contribuir en la creació d’espectacles.

Com a novetat del 2023, es va posar en marxa un Mercat de Projectes, en què se seleccionen propostes que estan en l’estat més inicial del procés creatiu i es presenten als diferents professionals acreditats de la Fira. D’aquesta manera, a part de donar a conèixer el projecte, s’exposen les seves necessitats entre els assistents amb la finalitat de cercar col·laboracions. 

A més, des de fa uns anys, i gràcies a estar associats a COFAE, trobam a la Fira el Facilitador/a pro, que és la figura que ajuda a donar la benvinguda i dirigir els professionals de la FIET.

Per gestionar i coordinar totes aquestes activitats i actes per als professionals acreditats, Sa Xerxa treballa conjuntament amb l’empresa U cinquanta. Concretament, comptarem amb l’ajuda d’Àngeles González i Loles Peris, amb molta d’experiència en el sector de les arts escèniques. Les dues professionals també han aprofitat la visita del cap de setmana passat per entrar en contacte amb l’equip docent de l’ESADIB, el CESAG i l’Institut Mossèn Alcover per fer-los partícips de la nova edició de la Fira i traçar línies de treball comunes. Per tant, anam avançant en les tasques preparatòries i en el disseny de les Jornades Professionals i, ben aviat, us podrem avançar el programa de 2024.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom