Presentam Sa Xerxa es mou: anam a elPetit de Sabadell i a les jornades de COFAE!

0
98

Avui parlam d’elPetit de Sabadell i de les jornades de COFAE. Aquest final de novembre us presentam la nova secció de la pàgina web Sa Xerxa es mou, en què us anirem informant de les activitats que duim a terme des de l’associació de portes per endins. Us explicarem com són les tasques que desenvolupam per tal de teixir vincles amb altres entitats, trobar sinergies i formar-nos per acabar proveint al públic illenc la millor versió de Sa Xerxa!

Aquest mes hem fet dues escapades per tal de donar a conèixer la nostra entitat i, alhora, descobrir altres projectes i els seus funcionaments per millorar l’associació dia a dia. Per això, la primera sortida de l’illa ha estat a elPetit de Sabadell. La nostra codirectora artística, Àngela Jaume, ha viatjat a Catalunya per acudir al festival per a la primera infància celebrat del 16 al 19 de novembre. N’Àngela qualifica l’experiència de «molt positiva», ja que permet fer contactes internacionals i, sobretot, conèixer com els països produeixen els seus espectacles i tracten la infància de forma tan diferent. Cada societat té una manera de fer molt diversa a la del costat i festivals internacionals com elPetit ajuden a descobrir totes aquestes perspectives i possibilitats. Hi han assistit entitats que organitzen festivals d’infància i joventut a països ben interessants, com Lituània, Irlanda, Xile… En aquesta reunió, n’Àngela ha aprofitat per assistir a xerrades i formacions, amb la intenció de sempre: conèixer noves realitats per poder nodrir i regar les propostes teatrals de Sa Xerxa. Per exemple, elPetit de Sabadell li ha servit per conèixer companyies internacionals o estatals que possiblement participaran de la FIET de 2024 i per descobrir nous festivals infantils i juvenils que es visitaran més endavant. En definitiva, la trobada ha obert la porta a les connexions entre entitats, a conèixer millor el circuit i a fer Xerxa.

El 27 i 28 de novembre, n’Aina Quintana –coordinadora i gestora de Sa Xerxa– ha estat l’encarregada d’assistir a les jornades de reflexió de COFAE (Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas) i a la segona assemblea de l’any de la mateixa entitat. La primera diada s’ha basat principalment en la celebració d’aquesta segona reunió anual de COFAE, en format d’assemblea general. Els aspectes tractats han girat al voltant de l’aprovació de l’acta de l’anterior assemblea, el desenvolupament de 2023 per a les diferents fires de l’estat o les noves propostes de gestió de cara a l’any que just ara s’encetarà. A més, l’ocasió ha possibilitat una trobada amb programadors de territoris rurals de la península, amb qui s’han analitzat les singularitats d’aquests entorns allunyats de grans nuclis urbans o de com atreure programadors d’altres zones geogràfiques, per exemple. Finalment, el capvespre del 27 de novembre, responsables de DGARTES (Direcció General de les Arts) del Ministeri de Cultura de Portugal han assistit a les jornades de COFAE per donar a conèixer les arts escèniques d’un país tan proper. El dia següent s’ha centrat en un conjunt de dinàmiques entre entitats que organitzen fires de teatre per compartir peculiaritats, maneres de fer feina, gestions de treball, produccions teatrals, organitzacions d’equip de treball… En definitiva, les jornades de novembre de COFAE s’han enfocat a fer una aturada per pensar i repensar el sistema de fires actual, intentar millorar-lo de cara a 2024 i trobar fórmules de treball que ajudin al desenvolupament de totes les entitats i, principalment, al de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom