…i ara, el Siurell de Plata!

0
193

Quan una colla d’entusiastes del teatre, encoratjats, després d’haver fet una primera Fira de teatre infantil i juvenil al petit poble rural de Vilafranca de Bonany, al pla de l’illa de Mallorca, vàrem decidir crear Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, no sabíem on ens ficàvem. No podíem ni intuir la travessa que suposava, ni que allò tendria un recorregut que ara ja arriba a les dues dècades.  

Francisco Jose Villegas, Àngela Jaume, Jaume Gomila, Jordi Rosselló y Aina Quintana
Francisco José Villegas, Àngela Jaume, Jaume Gomila, Jordi Rosselló y Aina Quintana

Ahir horabaixa-vespre un parell de membres de la nostra entitat, convocats pel Grup Serra, vàrem pujar fins passat Palma, fins just arran d’on comença la Serra de Tramuntana dins el terme de Bunyola, on vàrem poder viure una trobada realment excepcional. 

A defora de les cases de la possessió de Son Termes ja s’hi respirava l’ambient d’una jornada ben especial. Just entrar, a les parets centenàries, una imatge de la infografia del siurell de plata es projectava en moviment amb un fons musical i a la xemeneia hi cremava i espirejava un caramull de llenya i caliu. Creant l’expectativa d’un acte especialment càlid, sobri i elegant. Tothom ben mudat, cadascú amb el seu estil, encaixades de mans, salutacions i abraçades i somriures a balquenes i retrats al foto call. Tot seguit per un bon grapat de fotoperiodistes i de càmeres cobrint l’esdeveniment. No de bades hi eren presents membres de tots els estaments de la societat mallorquina.

Jaume Gomila a la gala siurells de plata.
Jaume Gomila durant la gala.

A partir d’aquí, el savoir faire de Queralt Albinyana, abillada amb un elegantíssim vestit vermell, va fer caminar l’acte, ben embolicat amb la música de la banda de les intèrprets ucraïneses amb Toni Cuenca al capdavant i l’Habichuela a la percussió. 

No podem fer més que estar molt agraïts de que ens reconegui el grup Serra, perquè aquest reconeixement ens ve d’una família, la Serra, que sempre han estat molt a prop de les arts. I, ademés, que el jurat  hagui triat Sa Xerxa com a Siurell de Plata a la Iniciativa cultural,  pel fet de promocionar les arts escèniques per als més petits i ho trobin comparable al que fan uns guardonats amb activitats i projectes de tan extraordinària vàlua com el que ens han acompanyat en aquesta edició ens enorgulleix i fa empegueir al mateix temps. Ésser-hi amb gent capaç d’aixecar una paret seca a la manera més ancestral, bastir una Facultat de Medicina per primera vegada a les illes, descobrir ones gravitacionals en la immensitat de l’espai, des de l’esport d’elit promoure els esports minoritaris o el magnífic acte de fer justícia social donant menjar a qui no en te de la Fundació Banc d’aliments. Ens agrada especialment ser aquí en l’edició que es reconeix amb el Pere Serra a Yannick Vu i Ben Jakober. Una gent que representen molt bé aquests altres mallorquins, aquests altres illencs, que han triat aquestes illes per establir-se i donar ressò i lluïment amb el seu art a l’illa de Mallorca. A nosaltres ens va tocar, ells ho varen triar i els alab el gust.

Haver rebut el “Premio Nacional de Artes escénicas para la infància y la juventud” i ara aquest colofó del Siurell de plata a la Iniciativa Cultural, fan d’aquest 2022 a punt d’acabar, un any excepcional i ens obren a un 2023 ple d’expectatives. 

L’any que ve tenim l’oportunitat entre tots d’apuntalar la FIET i Sa Xerxa. Esperam que les nostres institucions polítiques agafin el guant que els hem llençat. 

Patrocinadores Gala Siurells de Plata

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom