Com cada any, gaudim de la Mostra Igualada!

0
23

De dijous a diumenge passat vàrem poder gaudir de la 35a edició de la Mostra Igualada. Tres de les membres de l’equip de Sa Xerxa de Teatre –n’Àngela Jaume, na Joana Maria Rosselló i n’Aina Quintana– varen acudir a la fira d’espectacles infantils i juvenils de la capital de l’Anoia. Així com les nostres professionals, assistiren a la Mostra uns 800 de professionals acreditats, que anaren a diferents espais de la ciutat a veure obres de més de 37 companyies, concretament  26 catalanes, 8 estatals i 3 internacionals (els francesos DynamO Théâtre i Les Maldroits i Cas Public del Quebec).

N’Àngela, na Joana Maria i n’Aina arribaren dimecres a Igualada per poder assistir al sopar amb els delegats internacionals i professionals nacionals de la Mostra. Allà, compartiren espais amb referents com Antonio Navajas del Teatro Cánovas de Màlaga, Angeles Marchirant d’a+ Soluciones Culturales, Lola Lara del Teatralia de Madrid o Maite Serrat d’Anem al teatre de Barcelona.

L’endemà ben prest ja es posaren en marxa per anar a veure el primer espectacle de la fira i, després, dirigir-se cap a la llotja –la zona per a professionals– per poder parlar i conèixer altres companys del sector i presentar-los Sa Xerxa i la FIET. Després de dinar continuaren visualitzant propostes teatrals fins a acabar el dia amb Llumeneres, una coproducció del Festival Alcools (Sala Beckett), La Casa del Teatre Nu i FiraTàrrega que les va fer ballar i, sobretot, passar-ho bé.

Divendres 12 d’abril, n’Aina Quintana es va reunir a primera hora amb Àngeles González (d’Ucinquanta) per continuar treballant amb la FIET 2024, així com al febrer, quan vengueren a Vilafranca a començar a organitzar les Jornades Professionals de la Fira. Durant l’horabaixa, n’Àngela, na Joana Maria i n’Aina anaren a veure més espectacles, dividint-se per poder assistir al màxim de funcions possible i comptar amb una panoràmica completa del circuit de teatre infantil i juvenil. La darrera obra que veieren fou Cavallet de mar, el monòleg del mallorquí Pau Coya interpretat per Marc Torres, que reflexiona sobre la identitat i el gènere.

El sendemà va ser un dia molt intens. De fet, dissabte es tornaren a separar per continuar anant a espectacles, tant de carrer com de sala. Varen veure a B.O.B.A.S., Matzali, The Monsters, Borderline, Verbena, Sí Sí Sí, Juguem?… El públic es va emocionar amb Bon veïnatge, un espectacle que va omplir la plaça Pius XII d’Igualada de música i, sobretot, d’amor cap a la cultura.

Per acabar el cap de setmana, diumenge també es va dedicar a veure propostes teatrals: Esberlar (que compta amb presència mallorquina), Latas, Com els pingüins, IAIA. La teixidora de paraules

Sens dubte un dels moments més especials del cap de setmana va ser quan varen coincidir amb la família guanyadora del sorteig de la FIET 2023, ja que el premi consisteix a poder assistir a la Mostra durant els tres dies de fira. En definitiva, la Mostra Igualada és un dels millors esdeveniments teatrals de l’any i les nostres professionals sempre tornen a Mallorca havent descobert moltes propostes noves del món de les arts i, sobretot, amb idees ben interessants per poder aplicar a la nostra fira de teatre, la FIET.

Sa Xerxa De dijous a diumenge passat vàrem poder gaudir de la 35a edició de la Mostra Igualada. Tres de les membres de l’equip de Sa Xerxa de Teatre –n’Àngela Jaume, na Joana Maria Rosselló i n’Aina Quintana– varen acudir a la fira d’espectacles infantils i juvenils de la capital de l’Anoia. Així com les nostres professionals, assistiren a la Mostra uns 800 de professionals acreditats, que anaren a diferents espais de la ciutat a veure obres de més de 37 companyies, concretament  26 catalanes, 8 estatals i 3 internacionals (els francesos DynamO Théâtre i Les Maldroits i Cas Public del Quebec).
Família guanyadora del sorteig de la FIET 2023 amb les professionals de Sa Xerxa de Teatre

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom