Doblers que es transformen en somriures

0
59

L’Obra Social «La Caixa» renova la seva col·laboració amb Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. Residències, Centres de dia i Hospitals de les Illes es poden transformar en escenaris i demostrar que el programa Teatre per a Tothom, teatre inclusiu arriba a la gent i pot ser un bon aliat per millorar la qualitat de vida de les persones.

“No hi ha gaire dies que els vegem tan pendents” “ Has vist com riuen els nins? Aquí no hi ha moltes oportunitats de fer-ho” “Des de fa dies que saben que vendreu i demanen si poden fer qualque cosa per ajudar, això per ells és vida”.

Aquestes són només algunes de les frases que es poden sentir després de cada funció del programa Teatre per a Tothom, teatre inclusiu,una idea de Sa Xerxa que ha tengut una acollida fantàstica per tot on s’ha duit a terme, tant pel que fa als usuaris com als professionals que cuiden als nins i als grans a dels hospitals i residències.

Fins ara, el projecte ha aconseguit acostar-se a un sector de la població molt oblidat en el marc de l’accés a la cultura, oferint-los una oferta de qualitat, a més d’un espai d’oci intergeneracional per gaudir amb els seus familiars i amics.  Sa Xerxa aprofita tots els Festivals que promou i ens els que col·labora per sumar-hi qualque proposta de caire social. Enguany ja ho ha fet a Mallorca, al “Millor Festival”, a la Residencia de Grans de Son Carrió i al Centre de Dia de Cala Rajada durant el “Festival de les Arts al carrer” ; a Eivissa amb espectacles a l’Hospital Can Misses, a la Residencia Can Blai i a la Residencia de Sant Lluís acompanyant al “Festival Barruguet”  i en Es Mercadal a Menorca dins el projecte “Teatre als Pobles”, una iniciativa que programa espectacles en moltes teatres i espais culturals de totes les Illes. 

Amb la renovació de la col·laboració amb Caixabank, Sa Xerxa aconsegueix una bona part dels recursos necessaris per continuar amb el projectes socials de l’any 2018 com les funcions de Teatre per a Tothom, teatre inclusiudins la “FIET 2018” de Vilafranca de Bonany: a Residències, als Centres de Dia i Hospitals de la Part Forana de Mallorca i també afavorint l’assistència per gaudir de la fira a entitats socials com Aproscom, Amadip, Estel de Llevant o al Joan Mesquida.  El programa també arribarà a finals d’any a Formentera dins la “Mostra d’Espectacles Infantils” i seguirà acompanyant al projecte “Teatre als Pobles” amb funcions especifiques que puguin ajudar a millorar la inclusió i estimular les capacitats físiques, psíquiques i socials de nins i grans.