Tot Preparat per al Festival Barruguet 2023!

0
139

El Festival Barruguet de Teatre Familiar que organitza el departament de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu celebrarà enguany la seva novena edició entre els dies 23 i 28 de maig.

Una trentena de funcions de 18 espectacles diferents ompliran els auditoris i carrers de la població de Santa Eulària (i els centres culturals de Jesús i es Puig d’en Valls en les sessions escolars) d’històries màgiques, emocionants, divertides i educatives, tant per als petits com per a les persones adultes. Mentre que les actuacions a cel obert són gratuïtes, les d’interior tindran preus populars i les entrades poden reservar-se ja en la web www.festivalbarruguet.com.

L’any passat es van fregar els 14.000 espectadors en una cita que manté viu el seu objectiu que les famílies puguin gaudir de moments únics de diversió, però també de reflexió, i que els nens i nenes comencin a descobrir la bellesa de contar i escoltar històries. En total, el Festival Barruguet serà l’escenari per a conèixer 18 espectacles diferents, representats en 30 funcions, i realitzats per una quinzena de companyies de Balears, Catalunya, País Basc i Andalusia.

Hi haurà espectacles de sala, en el Teatre Espanya i en el Palau de Congressos d’Eivissa; de carrer, en punts fixos com la plaça Espanya i la d’Isidor Macabich; itinerants que recorreran algunes de les principals vies de Santa Eulària i instal·lacions lúdiques en s’Alamera com una altra manera d’estimular la creativitat.

Com és habitual, els primers dies (del 23 al 26) del Festival Barruguet es dedicaran a les funcions dels col·legis. El Barruguet escolar compta ja amb 2.800 alumnes i alumnes inscrits de diferents centres del municipi que podran presenciar diverses passades d’alguns espectacles específics segons la seva edat.

Així, els i les escolars d’infantil podran gaudir de l’espectacle ‘De bracet’, de la companyia Samfaina de Colors en el Teatre Espanya i els centres culturals de Jesús i es Puig d’en Valls. Per als tres primers cursos de Primària el muntatge serà ‘La casa del abuelo’, de la Rous Teatro, en el Teatre Espanya; mentre que Baal presentarà el seu ‘Miró Miró’ en el Centre Cultural de Jesús (CCdJ). Per a la resta d’alumnes de la primera fase educativa es presentarà ‘Laika’, de Xirriquiteula, en el Palau de Congressos.

Precisament aquest espectacle, que usa l’aventura del primer ésser viu a orbitar la terra per a parlar de les meravelles del cel i les injustícies de la humanitat, serà el que inauguri oficialment el festival obert a tot el públic el dia 26. Tres dies després, i en el mateix escenari, ‘Jaleiu’ servirà per a acomiadar el festival.

Entremig d’aquestes dues cites hi haurà temps per a espectacles itinerants, com els reeixits ‘Girafes’ o ‘Rats!’; muntatges de carrer com ‘*Dis-order’ o ‘Les vacances de madame Roulotte’; i propostes de sala multipremiades com ‘Ikimilikiliklik’ de Marie de Jongh. I, per descomptat, enguany es manté el ‘Barruget social’ amb una sessió exclusiva per als usuaris de la Residència de Ca Blai, les representacions en guarderies perquè els més petits i petites gaudeixin en entorns coneguts, o el lliurament d’entrades al centre d’atenció de menors Mare de Déu del Remei.

Com tots els anys, la compra d’entrades permetrà obtenir un bo d’estacionament gratuït per a afavorir el desplaçament dels qui estiguin interessats a venir a Santa Eulària i entre tots els espectadors se sortejarà un viatge per a 4 persones a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil dels Illes Balears que tindrà lloc a l’octubre a Mallorca. A més, es programaran una nova edició de les jornades professionals, el programa de les quals es pot consultar en la web www.festivalbarruguet.com.

VENDA D’ENTRADES

Espectacles de carrer: gratuïts

Espectacles de sala:

  • 5€ online a santaeulariadesriu.com i festivalbarruguet.com.
  • 7€ a taquilla. Al Teatre Espanya (T) del 24 al 26 de maig de 16 a 20 h i del 27 al 28 de maig de 10 a 20 h. Al Palau de Congressos (PC) una hora abans de cada espectacle programat en aquest espai.
icono de compra de entradas

Graella

Graella Festival Barruguet 2023
Podeu examinar la graella de la programació.

Programa Complet

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom