Torna la FIET! Ja s’apropa la XIX Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

0
68

Després de la difícil edició 2020, on ens adaptàrem –com totes les trobades amigues del sector de les arts escèniques- a la normativa per la crítica situació sanitària; tornam amb totes les forces. La Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears torna en el seu format habitual, el tercer cap de setmana d’octubre i tot i que no itinerants, recuperant els espectacles de carrer, que ompliran Vilafranca de bon teatre, famílies i moltes, moltes ganes d’aprendre i disfrutar d’una selecció exhaustiva d’espectacles que ens ha duit gairebé un any de feina.

La FIET 2021 serà del dijous 14 al diumenge 17 d’octubre. En la present edició, la dinovena, “JALEIU” de la Cia Guillem Albà & La Marabunda serà l’obra inaugural i tancarem amb “Potser no hi ha final” de la companyia també catalana, Circ Pistolet.

Com és lògic, el format que recuperam s’adapta a les circumstàncies degut a la pandèmia de la Covid19, encara present a ca nostra, el que ens deixa sense la possibilitat de programar espectacles itinerants encara que podreu gaudir de nou d’espectacles a diversos espais públics de Vilafranca, a l’aire lliure, amb reserva prèvia de seient i sense cost!

La FIET, tornant a una certa normalitat, acollirà professionals, companyies i programadors de les arts escèniques tant de Balears com de l’Estat Espanyol i també a nivell internacional. Tots els assistents podran gaudir d’una oferta única i específicament dirigida al públic familiar, encara que esperam com sempre que en puguin gaudir tots els col·lectius i edats. L’oferta teatral, seleccionada amb criteris de qualitat i innovació, engloba des de dansa contemporània, teatre d’objectes i documental, màgia, instal·lacions musicals, circ, trap i molts altres gèneres que gaudiran des dels més petits als més grans.

En total, es representaran una quarantena d’espectacles de trenta-vuit companyies referents en el món de les arts escèniques. Divuit d’elles de quilòmetre zero, de Balears; onze vengudes de Catalunya, quatre del País Basc, tres de la Comunitat Valenciana, una de Murcia i una de Galicia.

En aquesta edició descobrirem nous projectes, donant una oportunitat a que puguin mostrar els seus treballs en procés, com l’espectacle de clown “Únic” dels menorquins Melinsky Cia o “Ganbara doinuak (legado)” de la companyia basca Markeliñe.

Contarem també amb companyies de reconegut prestigi fora de Balears com Maduixa Teatre amb “Migrare”, Festuc Teatre amb “La llàntia meravellosa” o Campi qui pugui amb “Camí a l’escola”. Com no, promocionarem les obres fetes per i a les Illes com les de la Cia Mariantònia Oliver, la Cia Tro del campió mundial de baldufa, Guillem Vizcaíno, la Cia Moviments, Noctàmbuls, Hotel iocandi o Lletra Encantada, entre molts altres!

Enguany també recuperam les Jornades Professionals, orientades a donar un espai de trobada amb tres activitats: el taller d’acompanyament dirigit a companyies balears, amb Soledad Gallardo, “Linternas en la noche” un taller impulsat per COFAE (Coordinadora de fires d’arts escèniques de l’Estat Espanyol) amb la metodologia d’acompanyament professional aplicada a projectes escènics, amb Roberto Ramos de León i, per acabar, contarem amb un taller coordinat per l’Associació professional de Teatre per a tots els públics (TTP), “Espai sonor en les arts escèniques” amb Antoni Tolmos i Marc Espinosa. Encara teniu en marxa la inscripció per aquestes jornades, fins el dia 19 de setembre a la web de la FIET, on trobareu la programació completa i les indicacions.

Aviat tornarem a un cap de setmana de FIET, on Vilafranca tornarà a ser de nou un escenari teatral ple de vida, on carrers i places respiraran teatre per tots els seus racons.

T’hi esperam!

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom