Sant Llorenç acollirà elPetit, festival de teatre per a la primera infància

0
290

Del 24 al 27 de novembre l’Espai 36 Centre Cultural de Sant Llorenç des Cardassar acollirà una extensa programació de teatre nacional i internacional per a infants de 0 a 5 anys i les seves famílies, gràcies a l’impuls de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. Aquesta bateria de propostes teatrals s’emmarca en la 19a edició del Festival elPetit que, enguany, arriba a programar unes 120 funcions a 29 espais de 13 ciutats, com Sabadell, Barcelona, Lleida, Madrid, Benicàssim o Sant Llorenç.

El projecte va néixer el 2005 a laSala de Sabadell amb l’objectiu de crear el primer festival internacional del país dedicat exclusivament a les arts per a la primera infància i, any rere any, s’ha anat expandint. Aquest 2023 se celebrarà de l’11 al 27 de novembre i, concretament a Sant Llorenç, comprendrà el darrer cap de setmana.

ElPetit imatge recurs
ElPetit de 2022. Imatge d’Artur Gavalda.

El Festival elPetit, on la imaginació emprèn el vol

A l’Espai 36, s’ha programat per divendres 24 de novembre a les 17 h el taller familiar Paisatges. Experiència artística de Creamoviment, una proposta artística ballada que neix de les ganes d’explorar i investigar amb el cos a través del joc. Dissabte de matí es podrà gaudir de l’espectacle Paisatges de Cramoviment a les 10.30 h i a les 12.30 h. L’endemà, el 26 de novembre, s’han programat dos passis a les 16.30 h i a les 18 h d’UP! de Lagunarte (França), un solo de veu i objectes que és una metàfora de la construcció personal.

A més, s’han organitzat funcions escolars i formacions per a mestres. Perquè tots els alumnes de l’escola puguin veure les peces teatrals del festival, s’han planificat dos passis escolars de Paisatges divendres 24 i dos d’UP! dilluns 27. Quant a les formacions, s’acollirà el projecte ‘Mestres que es mouen’, dirigit als mestres d’escola bressol i Educació Infantil, i el taller de jocs rítmics, moviment i pràctica vocal Grow up! de Kristof Hiriart (País Basc). Dins el marc del programa Teatre per a tothom –el vessant social de Sa Xerxa que rep el suport de l’Obra Social La Caixa–, es durà a terme una funció intergeneracional de Contes meravellosos, de la companyia catalana Teatre Nu, al centre de dia de Sant Llorenç per als seus usuaris i un grup escolar.

el petit, Teatre Nu

Es requereix entrada per a totes les funcions, encara que algunes són gratuïtes, i es poden reservar a través del web de l’Espai 36:

9 de novembre de 2023. Roda de premsa d’elPetit de Sant Llorenç.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom