Mostrar la FIET al món

0
12

Aquest final de primavera hem tengut l’ocasió de mostrar-nos al món sencer. Hem pogut donar a conèixer la nostra fira, la FIET, més enllà de l’arxipèlag amb els nostres viatges a Cuba i Itàlia!

Primer, del 24 de maig a l’1 de juny, Jaume Gomila, director de la FIET i president de Sa Xerxa de Teatre, va assistir al XXI Congreso Mundial ASSITEJ y Festival de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud Voces de un Mundo Nuevo a L’Havana, Cuba. Ens va convidar ASSITEJ Espanya per al congrés més important del seu calendari, ja que se celebra cada tres anys i és l’espai on es troben els membres dels sis continents en Assemblea General. Aquest XXI congrés d’extensió d’un poc més d’una setmana va aconseguir reunir més de 1000 representants i artistes de més de 70 països, 65 tallers, xerrades i debats i 25 espectacles de 5 continents.

L’equip de l’Estat Espanyol a Cuba va ser format pels membres de la junta directiva d’ASSITEJ Espanya Eulàlia Ribera, Marta Torres, Gonzalo Moreno i Omar Meza; la dramaturga Nieves Rodríguez; Jaume Nieto d’Imaginart i Jaume Gomila  de la FIET i Sa Xerxa. Amb la conformació d’aquest equip, ASSITEJ pretén posar en marxa un projecte d’internacionalització de les arts escèniques per a la infància i joventut a escala estatal amb la intenció de donar a conèixer i fomentar la presència de les propostes de la península i Balears arreu del món. Els objectius d’ASSITEJ en aquesta internacionalització són la visibilització de l’assistència com a grup; la facilitació en la coordinació; la proposta d’activitats per presentar el circuit teatral espanyol; la utilització del Portal de les AAEE per a la Infància i la Joventut; les reunions amb operadors del territori i la recerca de suport institucional. Vàrem poder celebrar també l’elecció de Gonzalo Moreno per part de l’Assemblea general per tenir l’honor i la responsabilitat de ser un dels 15 membres del Comitè executiu d’ASSITEJ Internacional.

D’altra banda, Jaume Gomila també va poder assistir a Colpi di Scena. Biennale di Teatro per Ragazzi e Giovani. Enguany, se celebrà la 13a edició de la fira i va tenir lloc del 17 al 20 de juny a Forlì, a la regió italiana d’Emília-Romanya. La Biennale és impulsada per Accademia Perduta/Romagna Teatri i ATER Fondazione, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, l’Ajuntament de Faenza i la Unione della Romagna Faentina. La direcció artística d’aquesta edició es va encarregar a l’actor italià Claudio Casadio, que va organitzar setze espectacles per a les noves generacions. Segons el festival, aquest és un públic difícil per atreure i captar, motiu pel qual el sector de les arts escèniques dedica molts esforços en la creativitat i la seva atenció. Duent tantes edicions de la FIET, sabem bé de què parlen i, per això, ha estat una gran experiència poder assistir al 13è Colpi di Scena per conèixer nous modus operandi que, després, ens serveixen per millorar i fer créixer la nostra Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

Com explica el president de Sa Xerxa, estam en un món paradoxal en què la informació circula més que mai i, alhora, es limita la llibertat de moviment de persones i idees. Amb intencions i argumentaris d’allò més contradictoris a cada un dels diferents països. De fet, no és fàcil mantenir l’autenticitat del que és local i al mateix temps voler que et coneguin arreu del planeta. Ara, que cada vegada tenim més clara la complexitat de la sostenibilitat ambiental de viatjar constantment, també som conscients de la necessitat d’afavorir els intercanvis d’experiències i idees. Volem aconseguir que les persones gaudeixin en un món més lliure, volem ser locals i globals al mateix temps, i això és ben mal de fer, potser és impossible.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom