La Fira de Teatre Infantil i Juvenil (FIET) – Premi Nacional d’Arts Escèniques

0
203

La FIET (la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears) acaba de ser guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Escèniques per la Infància i la Joventut que atorga el Ministeri Cultura i Esports. Una distinció que arriba just quan sa Xerxa de Teatre, entitat que l’organitza, compleix, com la FIET, 20 anys. Aquest premi, que concedeix anulament el Govern d’Espanya a través de l’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), està dotat amb 30.000 euros.

Amb motiu del 20è aniversari, sa Xerxa de Teatre organitza, aquest dissabte 8 de setembre un diada festiva amb activitats per a tota la família des de les 11 del matí i fins a les 22 hores del vespre. (mes informació aquí)

El jurat ha acordat la concessió d ́aquest guardó a la FIET per “la qualitat de la programació de la fira i la capacitat d ́implicació de tot el poble, que converteix la Fira en un esdeveniment d ́impacte social, que dinamitza el seu entorn convertint-lo en un trobada d ́artistes i ciutadania”. El jurat també ha valorat “la seva alta influència a l’àmbit del teatre per a la infància i la joventut, no només en el panorama de les Arts Escèniques en llengua catalana, sinó a nivell nacional”.

El Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut recompensa la tasca meritòria d’una persona o entitat a l’àmbit de les arts escèniques per al públic infantil i juvenil, posada de manifest preferentment a través d’una obra o actuació feta pública o representada durant l’any 2021.

En altres edicions el premi ha estat concedit a destacades companyies i personalitats, entre d’altres, Els Titiriteros de Binéfar (2009), Aracaladanza (2010), La Rous Teatre (2011), Teatre Paraíso (2012), Màquina Teatral Teloncillo S.L (2013) , la Companyia Titelles, etc. companyia La Baldufa (2020) i el Festival Internacional de Titelles de Segòvia, Titirimundi (2021).

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom