‘Joana E.’ de la companyia Galiana Teatre guanya el Bòtil 2020

0
118

L’obra guanyadora del Bòtil 2020, el concurs de Teatre i Literatura, en la seva novena edició ha estat ‘Joana E.’ basada en el llibre homònim de l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver duita escena per la companyia Galiana Teatre.

‘Joana E.’ es va imposar aquest divendres 23 d’octubre a la final del Bòtil 2020 realitzada a l’espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. La peça competia amb l’obra ‘Cometagiroavió‘ de la companyia Centimets Teatre amb Xesca Puigserver i Irene Soler i direcció de Pau Cirer; basada en el llibre ‘Miracle a Llucmajor’ de Sebastià Alzamora sobre la figura de Pere de Son Gall.
El jurat ha valorat de ‘Joana E.’ que “és una aposta per escenificar una de les novel·les més representatives dels premis de les lletres catalanes, MA Oliver, amb una visió centrada en l’empoderament de la dona des de l’època més convulsa del segle XX”.

Sa Xerxa L'obra guanyadora del Bòtil 2020, el concurs de Teatre i Literatura, en la seva novena edició ha estat 'Joana E.' basada en el llibre homònim de l'escriptora manacorina Maria Antònia Oliver duita escena per la companyia Galiana Teatre.


‘Joana E.’ és interpretada per Catalina Florit, Francesca Vadell i Toni-Lluís Reyes que també n’ha fet la dramatúrgia a partir de la novel·la de Maria Antònia Oliver també de títol ‘Joana E.’ (Premi Prudenci Bertrana). Sinopsi: Na Joana E. té una vida plàcida entre Ciutat i una finca que la família té a pocs quilòmetres Son Galiana. Envoltada per l’amor dels seus pares i de la dida Maciana, creix en un ambient relaxat sense gaires preocupacions, fins que els seus pares moren en un accident de trànsit. A partir d’aquest moment sorgeixen tots els problemes, que haurà d’enfrontar i que ja l’acompanyaran per sempre.

El jurat ha estat format per:

– Magalí Homs, en representació de Tantàgota / Flic (festival de literatura i arts infantil i juvenil)
– Carlota Oliva, en representació de la Fundació Mallorca Literària.
– Jaume Miró, en representació de l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana).
– Javier Matesanz, crític teatral.
– Rafel Duran, director escènic.
– Martí Fons, en representació de l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears).
– Marga Salom, en representació de la Delegació per la Presidència per a la Cultura del Govern de les Illes Balears i coordinadora del programa ‘Viu la Cultura’.
– Jaume Gomila, en representació de Sa Xerxa de Teatre.

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom