Enguany celebram el 10è aniversari del Festival Barruguet a Santa Eulària!

0
35

La 10a edició del Festival Barruguet, en col·laboració amb Sa Xerxa de Teatre a la selecció artística, coordinació i producció, va tenir lloc del 24 al 26 de maig i va aconseguir dur 16 companyies i 20 espectacles d’arreu de l’estat espanyol a l’illa d’Eivissa, incloses propostes de les Balears com Àvol del Circ Bover, Hàbitat de la Ludoteca de Jardí i Festa Fusta de la companyia Jugueroix.

Per començar, més de 3.100 alumnes d’Educació Infantil i Primària de l’illa participaren de les sessions escolars que es van dur a terme des de dimecres i fins divendres, en horari matinal, amb la nostra voluntat incansable que tots els infants puguin tenir accés a la cultura i, sobretot, al teatre! Varen poder gaudir de Coser y cantar (de Teloncillo Teatro), La faula de l’esquirol o Pinocchio (dos projectes de la companyia La baldufa).

A part de la programació habitual, també es dugueren a terme dues accions socials (en el marc del projecte Teatre per a Tothom). En aquesta ocasió, decidírem apropar el Festival Barruguet a la Residència Can Blai de Santa Eulària des Riu i la Residència Colisée de Jesús a través de la companyia Aquafonia. Uns 120 residents d’aquests centres varen poder gaudir d’aquestes funcions, també gràcies al suport de la Fundació la Caixa.

Durant divendres de matí, també varen tenir lloc les jornades professionals, en què va participar Jordi Rosselló, el secretari de Sa Xerxa de Teatre i tècnic de l’Ajuntament de Vilafranca. Des de la seva experiència i trajectòria, va explicar com és la FIET i es va enfocar en les activitats professionals que s’hi desenvolupen.

La clausura va ser una activitat exitosa, que pràcticament va omplir el Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. L’espectacle escollit fou N’importe quoi de Leandre Clown, guardonat amb el Premi a Millor Espectacle de la FETEN de 2023. Després de la funció, es va realitzar el sorteig per venir a la FIET de 2024, que enguany han guanyat Raquel Muñoz i la seva família i, per tant, podran viatjar a la Fira d’aquest octubre per gaudir de tots els espectacles! D’altra banda, la família Servera-Català ha assistit a aquesta passada edició del Festival Barruguet, gràcies a haver guanyat el concurs que se celebrà a la FIET de 2023.

Durant aquest cap de setmana hem pogut veure les ludoteques plenes durant els tres dies de Festival, de grans i de petits, per gaudir jugant. Dins de tota la programació teatral, Aquafonia, el concert va esgotar les entrades i Solo de Roi Borrallas va acabar amb el públic dret per falta de localitats. Per tant, podem concloure que el Festival Barruguet d’enguany ha estat un èxit i esperam, amb moltes ganes i il·lusió, el nostre pròxim viatge a l’illa d’Eivissa per poder continuar teixint xarxa d’arts escèniques i compartint el que més ens agrada, el teatre infantil i juvenil!

Sa Xerxa La 10a edició del Festival Barruguet, en col·laboració amb Sa Xerxa de Teatre a la selecció artística, coordinació i producció, va tenir lloc del 24 al 26 de maig i va aconseguir dur 16 companyies i 20 espectacles d’arreu de l’estat espanyol a l’illa d’Eivissa, incloses propostes de les Balears com Àvol del Circ Bover, Hàbitat de la Ludoteca de Jardí i Festa Fusta de la companyia Jugueroix.
Aquafonia, el concert

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom