S’obre la convocatòria del Bòtil 2020, el Concurs de Produccions de Teatre i Literatura de les Illes Balears

0
69

Arriba una nova edició del ‘Bòtil’, el concurs de produccions de teatre i literatura, impulsat per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears amb el patrocini de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i el suport de Vins Mesquida Mora

El concurs ‘Bòtil’ ha estat ideat per afavorir la creació d’espectacles de petit format a partir d’obres de la literatura catalana, especialment d’autors de les Illes Balears, adreçats a públic infantil i/o juvenil, per tal de difondre i fomentar les arts escèniques i la literatura i crear un lligam entre elles. El ‘Bòtil’ és un certamen consolidat, del qual aquest 2020 se celebra la seva IX edició malgrat les dificultats ocasionades per la crisi sanitària provocada per la Covid 19.

Es poden presentar al concurs totes les creadores i creadors professionals i/o emergents de l’àmbit local o no local i els textos emprats han d’estar escrits en llengua catalana, podent ser inèdits. Les propostes escèniques s’han d’adreçar a un públic infantil i/o juvenil i tenir una duració màxima de 50 minuts. No podran haver estat representades ni premiades anteriorment. A més, es valorarà que els textos emprats siguin íntegrament d’autors de les Illes Balears i que la representació sigui adaptable a qualsevol espai així com que es puguin adpatar els continguts al currículum escolar. Els creadors tenen fins al 20 d’agost per a presentar les seves propostes.

Fases

El concurs es divideix en 4 fases que contemplen la presentació d’una dramatúrgia o proposta escènica; una mostra del treball en procés a Sant Llorenç des Cardassar; una final al mateix espai; una Gira a diferents espais de l’espectacle guanyador.

Jurat

El jurat del concurs estarà integrat per: un representant nomenat per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, Javier Matesanz, crític d’arts escèniques, Rafel Duran, director escènic, Jaume Miró en representació de l’AELC, una persona anomenada i/o escollida entre el professorat de l’ESADIB, Albert Pujol, director de Litterarum, un representant de Tantàgora/Flic (Festival de literatura i arts infantil i juvenil), Carlota Oliva en representació de la Fundació Mallorca Literària. Cases Museu de Mallorca, una persona proposada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. Exercirà de secretari un membre de Sa Xerxa.

BASES CONCURS BÒTIL 2020 

FULL D’ACCEPTACIÓ DE LES BASES BÒTIL 2020

DÍPTIC BÒTIL 2020

En els anys d’existència, el Bòtil ha impulsat nous valors del teatre i propostes escèniques arriscades i de qualitat que han obtingut gran projecció a l’exterior (Fira de Tàrrega, Mostra d’Igualada, programacions arreu, etc.).

DEIXA UNA RESPOSTA

Per favor introduïu el vostre comentari.
Per favor introduïu aquí el vostre nom