Fes-te soci o fes un donatiu

Premis BĎTIL

LA IMPACIÈNCIA GUANYA EL VII CONCURS BÒTIL

Per la gran adaptació literària feta, per l’original tria de recursos escenogràfics, per la interacció efectiva amb el públic. Aquests són els principals motius pels quals el jurat del VII Premi Bòtil ha atorgat el primer premi a la companyia La Impaciència per l’obra L’etern mecanoscrit, una adaptació d’El mecanoscrit del segon orígen, de Manuel de Pedrolo; i de l’obra 4000 anys després de l’eternitat, de Salvador Oliva.

L’obra va ser dirigida pel mateix Oliva, qui va subtituir Luca Bonadei -que per motius de salut no va poder actuar a Vilafranca-, en el paper d’Alba. L’altre protagonista, en Dídac, és interpretat per Rodo Gener. Cal destacar també la suggerent i original escenografia d’Ulhasa.  

Les dues finalistes d’enguany destaquen per la gran qualitat, fet que ha dificultat molt la decisió del jurat. La finalista és Domènech i Domènech¸ de la companyia Teatre de Vellut: una obra que explica la història de la literatura catalana contemporània a través d’una nissaga familiar d’escriptors frustrats. Destaca per la seva dramatúrgia, per les grans interpretacions i per l’escenografia.  Sergio Baos és el director i dramaturg d’aquesta obra interpretada per Marga López, Alícia Garau i Bernat Molina. 

Les dues obres es mostraren al públic en la final duta a terme en el marc de la XI Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. El jurat va estar format per Carlota Oliva,  Elisenda Farré , Caterina Valriu, Natàlia Rebassa i Jaume Gomila.

Imatges relacionades

Av.Joan Servera Camps, 51 - 07680 - Porto Cristo - Mallorca - Illes Balears

www.saxerxa.org - saxerxa@saxerxa.org - Tel. 871 706 260
CIF: G57271942